Tue. Nov 30th, 2021

Credit: Wolves Records.

Fudbalski klub Wolverhampton Wanderers pokrenuo je vlastitu izdavačku kuću

Fudbalski klub Wolverhampton Wanderers pokrenuo je vlastitu izdavačku kuću, postavši prvi klub iz Premier lige koji je to učinio.

Wolves Records je nastao u saradnji sa Alternativnim distributivnim savezom Warner Music UK (ADA) i u potrazi su za prvim potpisima.

U stvaranju etikete pomoći će producent i kantautor iz Wolverhamptona, SX, koji je rekao: „Veoma sam uzbuđen što sam uključen i podržavam Wolves Records od početka i radujem se što ću pomoći da se identifikuju najbolji lokalni talenti i rad sa prvim umetnicima etikete.

„Vukovi i grad Volverhampton su mi jako bliski, i duboko sam strastven što talentiranim mladim ljudima sa ovih prostora pružam najbolje mogućnosti i bogat muzički talenat koji West Midlands može ponuditi. Iskreno se radujem što ću videti kako Wolves Records može uticati na muzičku industriju i podržati nove umetnike, a takođe sam veoma ponosan što će moj klub biti prvi u Velikoj Britaniji koji će se upustiti u muziku u tako autentičnom stilu i uzbudljiv način. ”

Etiketi kao strateški konsultant takođe se pridružio bivši menadžer bendova The Rolling Stones i The Who Peter Rudge.

„Rođen sam na oko dva kilometra od čuvenog starog [stadiona Wolverhamptona] Molineuxa, a na prvu utakmicu sa ujakom Hadom došao sam u martu 1951. godine“, rekao je u saopštenju. „Sedeo sam na ramenima svog ujaka na staroj Južnoj strani i tako započeo ljubavnu vezu sa Vukovima koja je od tada bila tako veliki deo mog života.

„ADA Wolves-a i Warner Music-a će spojiti ove dve kulture i sarađivati u kombinovanju njihovih veština i sredstava za razvoj Wolves Recordsa, a zauzvrat će podržavati, negovati i ohrabrivati lokalnu muzičku zajednicu. Oduševljen sam što sam uključen u ovu inicijativu, što mogu biti deo stvaranja Wolves Recordsa, i tako spojiti dve moje, i svetske, velike strasti – fudbal i muziku.”

Highwaystar Magazine radio