Novac prosledio onima kojima je potrebniji; foto: JV

Gale Kerber u humanitarne svrhe donirao novac od nagrade “11. januar”

Svoj deo novčane nagrade “11. januar”, najvećeg priznanja Niša, frontmen grupe Kerber Goran Šepa potrošio je na kupovinu laptop računara i stolica koje je poklonio Domu za nezbrinutu decu “Duško Radović”.

Gale Kerber je pored Vojnog orkestra i Vatrogasno-spasilačke brigade ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja u Nišu, a iako na svečanosti to nije najavio, odlučio je da novac od nagrade donira i to ustanovi “Duško Radović”.

Rešio je da to budu kvalitetni laptop računari, koje će deca moći da koriste i za učenje i rad, ali i za razonodu, jer su igrice danas sastavni deo života svakog tinejdžera, a uz to će dobiti i dve stolice.

Galetu Kerberu uručeno najznačajnije priznanje grada Niša

Kerber je od uvek, kada god je mogao da donira i da pomogne, bio tu gde treba da bude. Mnogo rupa ima da bi mi sve to pokrili, ovog puta smo se odlučili za ovu ustanovu, za Dom za nezbrinutu decu “Duško Radović”, to su tinejdžeri od 13 do 18 godina koji su na prekretnici života. Mislim u ime Kerbera da im je jako potrebna ta briga, više nego novac nekakav. Novac je materijalna stvar koja nam nije predstavljalo nešto u životu, a ovakva donacija znači da nam je puna duša – istako je Gale.

Gale je istakao da osim humanitarnih koncerata koje su održavali mnogo puta, pokušavaju da pomognu i doniraju kad god mogu, pa i sada kada je odlučio da novac od nagrade utroši za one kojima će više značiti.

Direktor Doma “Duško Radović” Luka Gašević je zahvalio na ovoj donaciji, koju će koristiti štićenici, kojih je trenutno oko 40, podeljeni su u tri kategorije i imaju neprekidan boravak i negu.

Istakao je da osim podrške nadležnih i društveno odgovorne kompanije i pojedinci svojim humanim gestovima često izmame osmehe na licima dece, a posebno tokom nedavnih novogodišnjih i božićnih praznika kada je bilo više od 40 donacija.

Izvor : juznevesti.com