Gary Holt najavio novi album Exodus-a

Sada kada je se Slayer oprostio od svoje publike i prestao da nastupa, gitarista Gari Holt vratio je se svom matičnom bendu kao gitarista Exodus-a. A izgleda da će veterani thrash metala obradovati svoje fanove novom muzikom krajem ove godine.

Govoreći za finski TV Kaaos, Holt je izjavio vesti koje se dotiču napretka u procesu stvaranja njihovog sledećeg albuma. “Nadamo se da ćemo ući u studio ovog leta. Ovog leta ostajemo kod kuće, osim jednog koncerta na Dynamo festivalu u Holandiji. Nemamo evropsku letnju festivalsku turneju ili bilo šta tako, već ćemo se samo posvetiti radu na novom albumu” -izjavio je Holt.

On je otkrio takođe da je već napisao “puno stvari”, dodavši, “Nikad ne prestajem da pišem. Imam dovoljno rifova za pet albuma. A nastaviću sa pisanjem dok ne počnemo sa snimanjem.”

Iako ni leto nije još došlo, Holt kaže da bend ima nameru da izda svoj sledeći album ove godine. “Nadam se da ćemo ga objaviti ove godine – negde krajem godine”, rekao je gitarista. “Videćemo kako će nam se planovi odvijati.”

Exodus je trenutno usred evropske turneje koja će trajati do sredine marta. Nama najbliži gradovi u kojima će nastupiti su Beč 20. februara i Cirih 24. februara.