Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo/ Photo: Promo

Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo ovog novembra u MTS dvorani

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u sklopu velike svetske turneje Generation tour na kojem promovišu album “Renaissance”, 21. novembra stižu i u MTS dvoranu.

Gipsy Kings specifičan su bend koji kombinuje rumbu, flamenko, salsu i tradicionalnu romsku muziku sa pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.

Tonino Baliardo je jedan od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali pre svega virtuoz na gitari i svetski poznat kompozitor. Komponovao je i producirao najveće hitove grupe kao što su “Bamboleo” i “Djobi Djoba”, a komponuje i filmsku muziku.

Ovi neprikosnoveni majstori flamenka i romske muzike, koje čini deset talentovanih muzičara, prodali su više od 20 miliona albuma širom sveta. Objavili su 15 studijskih albuma. Za nagradu Gremi nominovana su tri albuma, od kojih je album “Savor Flamenco” dobio ovu prestižnu nagradu 2014. godine u kategoriji najbolje svetske muzike.

Gipsy Kings & Andre Reyes u Beogradu 19. maja

U 45 godina dugoj karijeri nagrađivani su brojnim zlatnim, platinastim i dijamantskim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo dobio platinastu ploču za duet sa Takagi Ketrom i trostruku platinastu ploču sa Ingobernablom za duet sa Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta. Na njihovim koncertima, koji su naišli na neverovatno odlične kritike, nalaze se svi veliki hitovi kao što su “Bamboleo”, “Djobi, Djoba”, “Volare”… a sa pesmama sa novog albuma “Renaissance” njihov nastup je remek delo čiste zabave.

Ulaznice su u prodaji preko sistema tickets.rs i na biltarnici MTS dvorane.