Goran Bare i Majke objavili prvi singl sa predstojećeg albuma

Na Croatia Records kanalu objavljen je spot pesme ”Rođen za suze”, kojom Goran Bare i Majke najavljuju novi album.

Pritajeno moćno, brutalno, minimalistički, a ekspresivno, uz sjajan spot. Nastavak će se nestrpljivo čekati. – pišu glas.ba

“Rođen za suze, ja ne znam za smijeh”, otpeva Goran Bare na početku pesme i znakovito se nasmeje. Njegov jedini greh.

Nakon Porinom nagrađenih “Nuspojava”, Goran Bare & Majke se vraćaju s novim singlom “Rođen za suze”, što je najava novog studijskog albuma.

“Sinopsis spota je zamišljen kao ‘krštenje’, odnosno katarza za otpuštanje tog jedinog greha, kako kaže tekst – rođenja za suze koje ne teku. Crna voda simbolizira godine teškog života, a solo dionica u sredini pesme je meditacija za vreme zarona i suočavanja sa samim sobom. Naposletku te suze koje se ne ispoljavaju van izazivaju bes i oslobođenje emocija kroz simbol kiše koji se prožima kroz celi spot”, razložio je ideju spota redatelj Filip Gržinčić i sjajno zaokružio sve ono što pesmom Bare poručuje.

Bare potpisuje muziku i tekst (i to kakav tekst!), dok je aranžman uradio Mario Rašić.

Pesma je snimljena, miksana i masterirana u RSL studiju (Novo Mesto, Slovenija), a spot je sniman u Rijeci, na lokaciji napuštenih bazena na Školjiću koji su pružili savršenu kulisu za idejni scenario. Filip Gržinčić o samom procesu snimanja kaže: “Videobroj smo napravili u jednom danu, te iako se čini relativno jednostavnim, pokazao se podosta kompliciranim za izvesti pošto smo morali dopremiti kadu, vodu, stvoriti kišu i sve snimiti u relativno kratkom vremenu jer nije lako biti mokar baš cijeli dan. Goran je bio odličan i u svom stilu je savršeno odglumio i izveo sve naše zamisli.”

Moja duša kao pustinja, koja godinama čeka kišu…