Eminem, Simon Le Bon and Pat Benatar. CREDIT: Getty Images

Gotovo glasanje za Rokenrol Kuću slavnih – evo ko ulazi ove godine

Eminem, Duran Duran i Pat Benatar među umetnicima su na vrhu ovogodišnjeg glasačkog lista obožavatelja Rokenrol Kuće slavnih.

Duran Duran, prvi put nominovan za Rock Hall 2022. godine, došao je na prvo mesto sa skoro 934.000 glasova, što je 250.000 glasova više od drugog izvođača na listi po obožavateljima, Eminema (684.000).

Sa samo 50.000 glasova iza repera iz Detroita, Pat Benatar zauzela je treće mesto na listi navijača sa 631.000. Četvrto i peto mesto pripalo je Eurythmics (442.000) i Dolly Parton (394.000).

Počelo glasanje za ovogodišnju klasu Rokenrol Kuće slavnih

Odmah nakon prvih pet bili su već treći put nominovani Judas Priest i prvi put nominovani Carly Simon i Lionel Richie. Konačne rezultate možete videti ovde.

Pobeda na glasanju navijača ne obezbeđuje ulazak u Rokenrol kuću slavnih. Telo od više od 1.000 umetnika, članova industrije i istoričara pomoći će u odlučivanju kojih pet od 17 činova će proći u poslednju rundu uvodnog razmatranja.

Druga imena koja se bore za mesto u Rock Hall-u su A Tribe Called Quest, Devo, Beck, Rage Against The Machine, MC5, Dionne Warwick, Fela Kuti, New York Dolls i Kate Bush.

U maju je otkriven rok za 2022. godinu. Datum i lokacija same ceremonije tek treba da budu objavljeni, ali će se događaj održati negde ove jeseni.

Prošlogodišnji prijemnici bili su Tina Turner, Carole King, The Go-Go’s, JAY-Z, Foo Fighters i Todd Rundgren, u kategoriji Performers; Kraftwerk, Charley Patton, Gil Scott-Heron, u kategoriji Ranog uticaja; LL Cool J, Billy Preston, Randy Rhoads, u kategoriji muzičke izvrsnosti; a Klarens Avant je dobio nagradu Ahmet Ertegun.

U međuvremenu, Dolly Parton je preokrenula svoj stav o prijemu u Kuću slavnih rokenrola i rekla da će prihvatiti tu čast ako bude izglasana na kraju.

Prošlog meseca (14. marta), Parton je podelila izjavu u kojoj je rekla da, iako je bila „izuzetno polaskana i zahvalna“ što je bila u trci, nije smatrala da je „zaslužila to pravo“. „Zaista ne želim da se glasovi podele zbog mene, tako da se moram s poštovanjem pokloniti“, napisala je ona.