Tupac Shakur, Duane 'Keffe D' Davis METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT

Gotovo tri decenije nakon ubistva Tupaca optužen ubica

Američka policija optužila je Duanea “Keffe D” Davisa po jednoj tački za ubistvo slavnog repera Tupaca Shakura.

Na konferenciji za medije, Davis je opisan kao kolovođa grupe koja stoji iza ubistva repera.

Kako govore iz policije, Davis je optužen da je ubistvo Tupaca Shakura isplanirao nakon što je njegov nećak, Orlando Anderson, bio uključen u tuču sa reperom nešto pre ubistva. Policajac je tokom obraćanja javnosti izjavio kako je razlog pucnjave bila spomenula tuča, a vrlo brzo shvatili su da je ubistvo povezano uz bandu. Policajac je takođe spomenuo da je Davis priznao medijskim kućama da je bio u vozilu iz kojeg se pucalo na repera. Davis je uhapšen u svom domu u Las Vegasu, a uskoro će za svoj zločin odgovarati pred sudom.

Tupacova sestra, Sekyiwa “Set” Shakur, izjavila je: „Ovo je bez sumnje ključni trenutak. Važno mi je da svet, država, pravosudni sistem i naš narod priznaju težinu smrti mog brata, sina moje majke, sina moga oca“.

Podsetimo se, Tupac Shakur ubijen je 7. septembra 1996. godine. Na Tupaca se pucalo iz belog Cadillaca, kad se sa osnivačem Death Row Recordsa vozio u BMW-u. Tupac je više puta pogođen metkom, a preminuo je u bolnici nekoliko dana kasnije.

U svojoj je karijeri, Tupac objavio 5 studijskih albuma, a poslednji je bio „All Eyez On Me“, koji je prodat u više od 10 miliona kopija. Singlovi „How Do U Want It“ i „California Love“ sa spomenutog albuma popeli su se na sam vrh Billboardove liste Hot 100. Sveukupno, prodano je više od 75 miliona kopija Tupacovih albuma.