Guns N’ Roses uprkos Korona virusu održali koncert

Meksička vlada našla se pod velikim nadzorom nakon što je dozvolila organizatorima da nastave sa dvodnevnim festivalom uprkos strahu da će posetioci biti izloženi koronavirusu, izveštava Al-Bavaba.

Dok su vlasti širom sveta otkazale koncerte i sportske događaje, zvaničnici Meksiko Sitija dozvolili su više od 60.000 ljudi da prisustvuju 21. izdanju Vive Latino – jednom od najvažnijih muzičkih festivala u zemlji – u subotu i nedelju na Foro Sol.

Većina umetnika odustali su od svojih izvedbi od porasta pandemije, ali to nije odvratilo 40.000 obožavalaca muzike koji su stigli na prvi festivalski dan, a najveća zvezde su bili Guns N ‘Roses. Organizatori su rekli da je prodato više od 70.000 karata za svaki od dana festivala, na kojima su učestvovali i Carlos Vives i Zoe.

Meksički list Milenio izvestio je da je poseta u nedelju bila duplo manja nego prošle noći. Meksički zdravstveni zvaničnici registrovali su 53 pozitivna slučaja koronavirusa, uključujući 12 između subote i nedelje.

Osim toga, Guns N’ Roses su sve svoje koncerte koji su trebali da budu održani u martu i aprilu pomerili za novembar i decembar iz sigurnosnih razloga.