Photo : promo

HAKIRAN LET 3! MRLE: “PRIJETNJE HAKERA SU SABLASNE!”

Nakon što su objavljene pesme za Doru 2024., festival na kom će biti izabran predstavnik Hrvatske na Evroviziji, na društvenim mrežama Leta 3 osvanule su objave oko kojih se sam bend ograđuje.

Let 3 opet u finalnom izboru za predstavnika Hrvatske na Evroviziji

Članovi benda tvrde kako su im hakovane sve društvene mreže osim Twittera te da danima dobijaju preteće poruke. Hakerski napad rezultirao je fotografijama pilića i jedva čitljivim opisima svih kanala benda, uključujući i streaming servis Spotify.

Mrle: Let 3 se nije prijavio na Doru – istražuje se da li je veštačka inteligencija

Zbog istrage koja je u toku, sadržaj poruka ne mogu predočiti javnosti, no Damir Martinović Mrle izjavljuje da su pretnje izuzetno sablasne. ”Samo ću reći da od nas traže da se odreknemo Leta 3 te nam prijete da nema više jebanja u guzicu, samo u pičku.”

U današnjoj objavi hakeri su objavili video govorećih pilića koji tvrde kako su oni zapravo Let 3, te ih je “mama kokoš poslala na Doru”

Pravi, ljudski Let 3 smatra da se veštačka inteligencija otela kontroli te se manifestuje u obliku pernatih bića, a krajnji cilj je otimanje lika i dela Leta 3. Ista ta bića koja su zaposela kanale benda pratiteljima odašilju poruke kao što su “FU(K ŠČ” odnosno “jebeš ŠČ” od čega se bend ograđuje.

“Pustili su tu neku pjesmu “Babaroga”, prijavili se na Doru i govore da se odreknemo Leta 3. Ne spavam mirno i apeliram na našu publiku da slušaju Mamu ŠČ, a ne ovo novoobjavljeno smeće koje je očito kreirano uz pomoć umjetne inteligencije.”

Podsećamo kako je Mrle još prošle nedelje uputio ozbiljnu poruku gde govori kako je bend “prijavio sve nadležnima, te naglašava kako su autorska prava ozbiljna stvar i da institucije odrade svoj posao.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Let 3 (@let_3)