Haris Javorić objavio novi singl

Haris Javorić je objavio novi singl pre dva dana pod nazivom “Stoned in the Desert”.

Haris je iz Ključa ali trenutno živi i studira u Austriji (Graz). Ovo je do sada četvrti singl koji je objavio kao solo izvodjač, i pretstavlja malu promenu u njegovom radu pošto pretežno radi instrumentalnu muziku, međutim u ovoj numeri je imao gostujućeg vokala – Erica Castiglia.

“Sama pjesma je nastala spontano, rekao bih eksperimentisanjem različitih žanrova. Prvo sam napisao instumentalni dio koji se sastoji iz tri različita pravca, a zatim tekst koji je dodan da začini cijelu stvar.” – kaže Haris i dodaje “Moj rad nije baziran samo u jednom smijeru te mnogo volim stvarati različitosti koje se mogu sastaviti u jednu cjelinu. Sam sebe ne bih mogao svrstati ni u jedan muzički žanr, iz razloga sto je do sad svaka stvar bila u potpuno drugom muzičkom pravcu. Sviram više instrumenata i većinu materijala produciram u svom kućnom studiju. Sljedeći veliki korak bi bio album, za koji već imam napisan gotovo sav materijal. Ono sto želim da istaknem je i internacionalni tim koji stoji iza ovog rada od početka do realizacije.

Započeti priču o muzici te stvoriti nešto svoje a pritom biti sretan ishodom nije lako ali ne i nemoguce.
Mislim da sam pomjerio svoje granice snimanjem ove pjesme te da će u budućnosti biti dosta zanimljivih stvari kojima se već sad radujem.”