Wed. Apr 21st, 2021

Helloween objavili prvi singl sa predstojećeg “ujedinjenog” albuma

Helloveen su objavili muzički video za “Skyfall”, prvi singl sa njihovog istorijskog reunion albuma sa tri pevača, “Helloween”, koji će izaći 18. juna.

Pesma traje sedam i po minuta, a u suštini je obrada originalne 12-minutne verzije pesme koju je napisao Kai Hansen, suosnivač Helloween-a, te njihov gitarista i pevač koji je napustio bend 1988. godine i vratio se 2017. godine , uz pevača Michael Kiskea.

Za ljubitelje Helloween-a bilo koje ere ovo je značajna prilika koja postavlja visoka očekivanja za predstojeći set od 12 pesama. “Skyfall” je druga pesma koja je objavljena u eri ponovnog okupljanja, prvu pod nazivom “Pumpkins United” su objavili pre četiri godine testirajući kako će cela zamisao funkcionisati.

Videti ova tri vokala u istom bendu je čisto blaženstvo, Hansen, Kiske i Deris svi zajedno rade u trijumfalnoj harmoniji koja daje Helloween-u zvuk koji jednostavno ne bi mogao da postojim a da ego nije odbačen da se proslavi trajno nasleđe kao jedno.

“To je neshvatljiv susret sedam muzičara koji rade kao prijatelji, pa čak i kao porodica i stvorili su nešto za šta niko ne bi pomislio da je moguće. To je poput buđenja iz sna, ali još uvek smo u neverovatnom snu”, rekao je gitarista Michael Weikath za album.

„Biti u studiju sa starim saputnicima nakon 30 godina za mene je bilo veoma emotivno”, priznao je Hansen, „Ali u isto vreme bilo je to potpuno drugačije iskustvo sa „novim” dečacima. Saradnja različitih tekstopisaca i snažnih likova učinila je da album bude vrlo poseban: jedinstveni miks sa podsećanjima iz svih poglavlja istorije benda. Helloween je veliki deo mog života i radujem se proslavi pesama uživo za naše fanove i sa njima! ”

Basista Markus Groskopf, drugi oslonac od 1983. godine, ponudio je: „Za mene, kao jednog od poslednjih „preostalih“ koji je svirao svaku notu od početka, to je bilo fantastično iskustvo i vrlo emotivan proces. Mislim da to svi moraju čuti ovaj album. Obožavam ga. ”

Highwaystar Magazine radio