Hvaljeni regionalni muzičar Marko Louis predstavlja spot i pesmu ‘Ćutaću’, novi singl s odličnog aktuelnog albuma “Sloboda”

Novi singl vrhunskog muzičara Marka Louisa ‘Ćutaću’, nastao kombinovanjem elemenata world muzike, funka, jazza, spakovanih u muzičke okvire balkanskog duha i zaraznog ritma, mogla bi postati svojevrstan hit regije!

‘Ćutaću’ je od objavljivanja albuma “Sloboda” (Lampshade Media izdanje, 2020) dominirala kod publike i u kratko vreme osvojila uši i srca Markovih fanova i muzike publike. Aranžmanom, pesmi predodređena folk sudbina dobila je neočekivanu dimenziju, zahvaljujući Markovom pristupu u kombiniranju tradicionalnog i suvremenog zvuka.

Kompozitor i tekstopisac Slavko Milovanović, koji inače najviše radi pop muziku, napisao je emotivnu, čak bi se moglo reći kafansku pesmu, a Marko je svojim aranžmanom specifičnog ritma i duha, poveo pesmu ka svojstvenom stilu i žanru, i kaže: “Slavko je otpevao pesmu na svom IG profilu. Zvučala je kafanski, ali je imala neku notu lepote i činilo mi se da bi u svakom žanru dobro zvučala. Kontaktirao sam ga i rekao mu da mi se pesma sviđa i da bih je rado snimio u svom fazonu. Slavko je prihvatio izazov, a odmah zatim počelo je i snimanje.”

Režiju i produkciju video spota potpisuje Markov dugogodišnji saradnik Dragan Jereminov, a zajedno su odlučili da je ova pesma zaslužila filmsku realizaciju video spota i okupili vrhunsku glumačku ekipu, Milenu Radulović, Uroša Jakovljevića i Branislava Jerkovića.

“Milena i ja se znamo od njenog rođenja. Naše porodice su veoma bliske, gotovo smo kao familija. Uroša znam s fakulteta, gde sam mu bio realizator zvuka na završnom studentskom projektu, a Banetu Jerkoviću i njegovoj supruzi sam pevao na svadbi, koja je bila nezaboravna. Milena i ja dugo planiramo saradnju na nekom projektu I drago mi je da se to dogodilo baš s pesmom ‘Ćutaću’. Ovo je svakako tek početak naše kreativne saradnje.” – najavljuje Marko.