“I Don’t Want to Miss a Thing” je ipak pisana da je peva neko drugi

Diane Warren, koja je napisala jedinu pesmu Aerosmith-a koja je se našla na broju 1. „I Don’t Want to Miss a Thing“, rekla je da je prvobitno očekivala da će pesmu izvoditi pevačica.

Ali setila se da je bila impresionirana kada je čula nastup Stevena Tylera pre njegovog pojavljivanja u hit filmu Armagedon iz 1998. godine. Vrhunska numera je takođe nominovana za Oskara za najbolju originalnu pesmu i za najgoru originalnu pesmu nagrade Zlatna malina, iako je izgubila u oba takmičenja.

U novom intervjuu za Rolling Stone, Warren se prisetila kako je započela sa naslovom, kao što to često čini. „Pokazali su mi kraj filma“, rekla je. „Tako sam se vratila kući i napisala pesmu … i nikada u milion godina nisam pomislio da će Aerosmith da je izvodi. Mislila sam nekako da će ženski vokal to otpevati, Celine Dion ili tako neko, ali tekst je toliko moćniji sa Stevenom Tylerom – on je toliko uverljiv i ranjiv u pesmi. “

Dodala je: „Sećam se kada sam ga prvi put čula i da sam bukvalno pala sa stolice koliko je sjajno zvučalo. Definitivno je trebalo da bude pesma godina. To je bila sjajna pesma. “

Warren se takođe setila da je napisala „(You Make Me) Rock Hard“ za Kiss deceniju ranije, rekavši: „Mislila sam da je to zaista dobar naslov za pesmu benda kao što je Kiss! Bilo je nekako smešno. A onda, znate, Paul je to zavoleo. I na kraju smo napisali pesmu. Ne mogu da verujem da sam smislila taj naslov. ”