Wed. Oct 27th, 2021

Iron Maiden objavili dugo očekivani album “Senjutsu”

Britanski heavy metalci Iron Maiden napokon su objavili dugoiščekivani, dupli, 17. studijski album ”Senjutsu”, šest godina nakon poslednjeg izdanja ”The Book Of Souls”.

Inspiraciju za novi album ”Senjutsu” bend je preuzeo iz istoka, što prvenstveno potvrđuje sam naziv album koji bi u slobodnijem prevodu na japanskom značio ”taktiku i strategiju”. Spektakularni omot albuma iza kog stoji Mark Wilkinson, inspirisana je samurajskom tematikom te je bazirana na ideji svestranog Stevea Harrisa, basiste i osnivača Maidena. Novi dvostruki album tako dokazuje njihovu ogromnu kreativnost uz maskotu Eddieja kao samuraja. S trajanjem od nešto manje od 82 minute, ”Senjutsu” je dostupan kao dupli CD/trostruki vinilni album, baš kao i njihovo prethodno izdanje ”The Book Of Souls” iz 2015. godine.

Čitaj više : Iron Maiden objavili novi singl

Novo izdanje ”Senjutsu” snimili su početkom 2019. godine nakon što su pauzirali Legacy turneju. Tačnije, snimljen je u Parizu u Guillaume Tell Studiju pod producentskom palicom dugogodišnjeg saradnika Kevina Shirleya i Stevea Harrisa kao ko-producenta. Album je objavljen pod etiketom Parlophone Records / Dancing Bear.

”Snimili smo ovaj album na isti način na koji smo snimili i ’The Book Of Souls’. Napisali smo pesmu, uvežbali je i odmah sastavili još dok je bila sveža. Gore su neke poprilično kompleksne pesme oko kojih je bilo puno posla kako bismo ih dobili tačno onakve kakve smo želeli da zvuče. Samim tim i proces je s vremena na vreme bio jako izazovan, ali Kevin je odlično uhvatio samu srž benda i smatram da je vredelo truda”, ističe Steve Harris.

”Pesme su vrlo raznolike, a neke su i prilično dugačke. Takođe, tu su i jedna ili dve pesme koje zvuče prilično drugačije od našeg uobičajenog stila i smatram da će obožavatelji Maidena biti iznenađeni, na dobar način, nadam se”, istaknuo je frontmen Bruce Dickinson.

Od prethodnih najavnih materijala, još sredinom jula ove godine, Iron Maiden su nas iznenadili objavom hvaljenog animiranog videa za najavni singl ”The Writing on the Wall” čiji je koncept osmislio frontman Bruce Dickinson uz dvoje bivših Pixarovih direktora. Singl su napisali Bruce Dickinson i gitarist Adrian Smith, producirao ga je Kevin Shirley, a kao pomoćni producent pesmi je doprineo i basista Steve Harris. Nakon ”The Writing on the Wall” bend je predstavio ”Stratego” odnosno drugu pesmu s novog albuma ”Senjutsu”, koja je snimljena 2019. godine u Guillaume Tell studiju, dok je pesmu producirao Kevin ’Caveman’ Shirley, a koproducirao Steve Harris.

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu koje kompanija Mascom ima sa Warner Music grupom, posetiocima sajta mascom.rs omogućeno je da album “Senjutsu”“ poruče u pretprodaji i to po povlašćenoj ceni. Ostvaren je impresivan tiraž poručenih fizičkih primeraka ovog izdanja iz čitavog regiona. Do sada objavljeni singlovi u Srbiji, “The Writing on the Wall” i “Stratego”, beleže odlične rezultate na striming servisima ostavljajući za sobom poznate mejnstrim zvezde.

Ceo album možete čuti ispod, kao i videti spisak pesama.

Popis pesama:
1. Senjutsu
2. Stratego
3. The Writing On The Wall
4. Lost In A Lost World
5. Days Of Future Past
6. The Time Machine
7. Darkest Hour
8. Death Of The Celts
9. The Parchment
10. Hell On Earth

Highwaystar Magazine radio