Izašao novi album Bruce Springsteen-a

Bruce Springsteen je, sa svojim The E Street Bandom, objavio dvadeseti studijski album pod nazivom “Letter to You“.

Reč je o konceptualnom izdanju koje čini 12 pesama, pri tom je devet novih numera koje je Springsteen napisao za The E Street Band, dok su preostale tri pesme do sad neobjavljene, a napisane još sedamdesetih godina. Reč je o “Janey Needs a Shooter”, “If I Was the Priest” i “Song for Orphans”.

Ono što je zanimljivo jeste da je Bruce sve nove pesme napisao na gitari koju je dobio na poklon od jednog njegovog fana. Springsteen je sve pesme napisao za svega 10ak dana.

Album je snimljen u Springsteenovom kućnom studiju, za produkciju je bio zadužen Ron Aniello, miks je odradio Bob Clearmountain, dok se za master pobrinuo Bob Ludwig.

Snimanje je trajalo svega dve nedelje. “Ovo je sjajan projekat, jer mislim da nikad nismo svi zajedno odsvirali album u studiju i zadržali ga u celosti, svo sviranje i pevanje. Ovo je The E Street Band uživo. Svirali smo i ranije uživo, ali nikada do sad nismo zadžali sve, ranije bismo mnogo više dorađivali i dosviravali delove, sada za tim nije bilo potrebe”, rekao je Bruce.