Wed. Sep 22nd, 2021

Izgleda da se Gitarijada u Zaječaru ipak održava ove godine!

Iako su vesti od pre par dana slutile na loše, i da se Gitarijada u Zaječaru neće održati, stvari se možda okreću na bolje.

Prošle godine najavljeno je da klasične Gitarijade neće biti već samo obeležavanje na nepoznatoj lokaciji bez publike uz vatromet i koncert Billy Idola. Od toga se kasnije odustalo.

Krajem juna Ničić je najavio ako epidemiološka situacija dozvoli Gitarijada će biti održana od 26. do 28. avgusta. Već poslednjeg dana jula, najavio je da možda Gitarijada neće biti održana.

Zvaničnog saopštenja grada Zaječara za sada nema, ali grupa ljudi u Zaječaru, oglasila se pismom da neće odustati od Gitarijade, već će oni nastaviti tradiciju i uraditi sve da se 54. Gitarijada ipak održi.

Kako nezvanično saznajemo, izgleda da je trud urodio plodom i da će se zaječarska Gitarijada ipak održati 2021. godine!

U nešto drugačijem formatu ali neka od najvećih imena rock scene na ovim prostorima ipak će održati svoje nastupe na Gitarijadi, kako prenosi radiomagnum.rs.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, ovogodišnje izdanje Gitarijade održaće se 17. i 18 septembra na Kraljevici.

Nezvanične informacije govore i da su izvesni nastupi Hladnog piva, Riblje čorbe, Kerbera i Nevernih beba.

Izvođači će održati svoje nastupe pred posetiocima koji, kako Magnum nezvanično saznaje, mogu ući besplatno ukoliko su vakcinisani. Nevakcinisani će moći da uđu na koncerte uz kartu i potvrdu o preležanom kovidu, PCR test ne stariji od 48 sati ili antigenski test koji će se plaćati i raditi na samom ulazu.

Takođe, na Gitarijadi će nastupiti četiri demo benda, finalisti prethodnih Gitarijada, koji su opstali i plove rokerskim vodama.

Nezvanično, ove godine biće uvedena nagrada „Momčilo Moša Radenković“ za najbolji vokal.

Izvor : Danas.rs / Radiomagnum.rs

Highwaystar Magazine radio