Tue. Nov 30th, 2021

Matthew Baker, Getty Images

James Hetfield otkrio koga je Metallica prvobitno želela da bude njihov pevač

Čuveno „Yeah!“ James Hetfielda je jedna od karakterističnih komponenti muzike Metallice, ali frontmen je zapravo otkrio da on nije bio prvi izbor benda da im bude pevač.

Hetfield je domaćin na SiriusXM Mandatory Metallica kanalu pod nazivom “Road Dog Brothers”, gde pevač priča priče sa turneja sa drugim bendovima tokom cele karijere Metallice. Tokom ove posebne emisije, Hetfield se fokusirao na Armored Saint.

“Mnogo tih ranih uspomena proslavljeno je sa bendom koji se zvao Armored Saint, koji je bio kolega iz LA-a početkom 80-ih”, prisetio se frontmen.

“Kada smo počinjali, John Bush je bio pevač koga smo zaista dobro poznavali. [Mi] smo zaista, zaista pokušali da ga uvedemo u bend kao pevača, ali nije uspelo. Bio je posvećen i veoma voleo ono što je radio sa svojom braćom u Armored Saint-u. I mi to apsolutno poštujemo”, nastavio je.

Iako nisu uspeli da ukradu pevača grupe Armored Saint, na kraju su počeli da rade sa jednim od članova ekipe, Zach Harmonom.

Bush je objasnio zašto je odbio da radi sa Metallicom tokom intervjua za National Rock Review pre nekoliko godina. “Ono što ljudi ne razumeju je da je, iako je Metallica privlačila slavu i pažnju, Armored Saint postajao popularan i dobro mu je išlo”, rekao je on. “Da ostavim moje momke sa kojima sam odrastao, u to vreme mi nije zvučalo privlačno.”

“Osećao sam se lepo kada mi je bend predlagao ideje. Ali jednostavno nije moja sudbina bila u Metallici”, nastavio je Bush. “Promenio bih lice heavy metala i ne treba mi taj pritisak. James je neverovatan vokal. Zaista se razvio tokom godina i ne mogu zamisliti nikoga drugog tamo.”

Highwaystar Magazine radio