Jazz fest Valjevo prvi put onlajn od 25. do 29. decembra

Prvi put u svojoj istoriji, 36. Jazz fest Valjevo će ove godine biti održan u onlajn izdanju, od 25. do 29. decembra, pod sloganom “Jazz vakcina”.

Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno svake večeri od 21 sat na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom navedenog perioda.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez sastava, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao i zadržao svih ovih godina.

Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa najavio je u programu veče naziva “Bravo majstore”, posvećeno jednom od osnivača festivala, kojeg Valjevo pamti samo po dobrim stvarima – dr. Voji Milutinoviću.

Snimljeno je i više emisija u kojima su učestvovali studenti džez odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i drugi muzičari.

“Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli da dopustimo da se festival koji traje 35 godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu”, objasnio je Teofilović.

“Znamo da nas dr. Milutinović gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje.
Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se život konačno vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći da viknemo “Bravo majstori”, zaključuje organizator.

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od sto bendova iz zemlje i inostranstva.

Ove godine pod sloganom “Jazz vakcina”, festival je podržan od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, u organizaciji Centra za kulturu Valjevo, na čijoj velikoj sceni se tri i po decenije i održavaju svi koncerti sa uvek bogatog muzičkog programa.