Jeff Scott Soto završio rad na novom albumu

Čuveni hard rok vokal Jeff Scott Soto završio je rad na svom novom solo albumu, “Wide Awake (In My Dreamland)”.

Soto je svoj poslednji album do sada objavio 2017. godine pod nazivom “Retribution“, a ovo izdanje napisao je i producirao producent izdavačke kuće Frontiers Music Srl Alessandro Del Vecchio i biće objavljeno krajem godine upravo preko italijanske izdavačke kuće je specijalizovana za ono što se obično na engleskom naziva AOR – termin koji je nekada označavao popularni radio format(“album-oriented rock“).

On je najavio svoj novi album na Instagramu gde je izjavio da mu je producent poslao konačan master albuma i da zvuči izvanredno. Rekao je da ima ponešto za svakoga ko je pratio njegovu karijeru tokom ove tri decenije, i zahvalio se bubnjaru Eduu Cominato-u i gitaristima Fabriziu Sgattoniu, Jorge Salanu i Augustu Zadra na tome što su mu pomogli da stvori do sada svoj najbolji album.

Soto je takođe objavio i singl sa prethodne godine objavljenog live albuma “Live At Frontiers Rock Festival 2019” na kom mu je u pesmi “Stand Up”(mnogima poznatoj i iz filma”Rock Star”) gostovao Dino Jelusić, a koji je snimljen u Milanu. Ceo live album će se naći kao bonus cd koji će ići uz novi album u fizičkom izdanju.

Godine 1994. Soto je objavio svoj prvi solo album “Love Parade”, a zatim su usledili “Prism“ (2002), “Lost in the Translation“ (2005), “Beautuful Mess“ (2009), “Damage Control“ (2012) ) i gore pomenuti “Retribution”. Takođe, sa bendom Sons of Apollo je pre 3 meseca objavio album “XXLL”.