Foto : Ursa Premik

JOKER OUT objavili novu pesmu “Sunny Side Of London”

Dve nedelje pre najvećeg solo koncerta njihove karijere u rasprodatoj Areni Stožice u Ljubljani i rasprodatih po dva koncerta u Novom Sadu i Beogradu, grupa Joker Out predstavlja novi singl ,,Sunny Side Of London”!

Brza, vesela i posebno zvučna nova pesma Jokera obraća se svima, bez obzira ko su i šta su, pozivajući ih da glasno zapevaju! “Breaking news, naša nova pesma uključuje GITARE!!!!” najavili su pre nekoliko dana i izazvali veliko uzbuđenje među svojim obožavaocima. Muzička misija deljenja nekonvencionalnih ideja u obliku šagadelic rock’n’rolla nastavlja se jače nego ikad pesmom „Sunny Side of London“.

Tokom ove godine, Joker Out, najpopularniji slovenački bend, muzikom je osvojio gotovo celu Evropu, tako da će na svojoj koncertnoj listi do kraja godine imati imponzantnu brojku – 64 samostalnih koncerata i nastupa na festivalima. Posle rasprodate skandinavske turneje, kreću u sledeću veliku fazu svog rada koja započinje novim singlom i rasprodatim koncertima koje će do kraja godine održati širom regiona, ali i u Beču, Varšavi, Pragu, Minhenu, Hagu, Amsterdamu, Minhenu, Madridu, Barseloni i drugim gradovima širom Evrope.

„Sunny Side of London“ je metafora za koncerte Jokera Outa. Koncertna dvorana je mesto gde se bend i njihovi obožavaoci osećaju kao kod kuće bez obzira na geografsku lokaciju. London je odabran kao mesto njihove prve britanske turneje, gde je prvi jutarnji pogled autora pesme kroz prozor turnejskog autobusa bio na Westminstersku palatu obasjanu zlatnim suncem. Zato i muzički spot uglavnom sadrži snimke sa rasprodate ovogodišnje britanske turneje i prikazuje neverovatan odnos koji Joker Out imaju sa svojim obožavaocima.

Premijera „Sunny Side Of London“ stiže u petak, 22. septembra, poslednjeg dana njihove rasprodate skandinavske turneje. Joker Out su od 18. do 22. septembra nastupali u Oslu, Stockholmu, Helsinkiju, Turku i Tampereu. Pre prvog koncerta, grupa je u Oslu bila poseban gost na nastupu Elvisa Costella, s kojim su izveli zajednički singl „New Wave“. Na koncertima u Helsinkiju, Turku i Tampereu, Jokerima se na pozornici pridružio Käärijä, velika finska zvezda i njihov ovogodišnji predstavnik na Eurosongu.

Skandinavska turneja bila je ujedno poslednja pre nego što će grupa usmeriti svoju pažnju prema rasprodatoj Areni Stožice. Najveća slovenačka dvorana rasprodata je još pre nekoliko nedelja, a u susret Jokerima, u petak, 6. oktobra, stiže 12.000 obožavalaca!