Photo : promo

Joker Out skupili čak 10.000 fanova na Špancirfestu!

Slovenačka indie-rock petorka Joker Out, preksinoć je pred 10.000 posetilaca, održala fantastičan koncert na glavnoj binim Špancirfesta.

Ogroman regionalan i internacionalan hype koji prati Jokere zapljusnuo je svom snagom i Varaždin i pokazao koliko ispravna je bila odluka da nastupe pre škotskih rock divova Franz Ferdinand.

Na pamti se kad je zadnji put centralna scena festivala bila puna tako rano. Već na tonskoj probi bend je čekalo nekoliko stotina fanova. Reka obožavatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH slivale su se prema bini na Starom gradu i popunile veliki auditorijum koji je eruptirao već prvim taktovima „Katrine“.

Ogromna je lakoća kojom Joker Out osvajaju. Izuzetno usvirani, bez gledanja su projurili kroz set listu čije tekstove na slovenačkom je hiljade okupljenih pevalo u glas. U ukupno 15 pesama koje su doneli u Varaždin bend je ubacio najveće hitove sa dva studijska albuma – „Umazane misli“, „Novi val“, „Tokio“, „Ngvot“, „Vem da greš“, „Ona“, „Plastika“, „A sem ti povedal“, „Demoni“, kao i veliki evrovizijski hit „Carpe Diem“ dočekan na bisu.

Osvajanje varaždinskog Špancirfesta još je jedan u nizu uspeha koje Joker Out niže u 2023. godini i ne namerava da stane. Proteklih meseci bend je rasprodao svoju prvu UK turneju koju su snimali i kamerom u dvodelnom serijalu backstage priča od kojih je nova upravo dostupna na njihovom You Tube kanalu.

Slede Koper i Žalec, a u septembru će se bend naći na petodnevnoj seriji nastupa po Skandinaviji, koji će ih uvesti u apsolutni domaći vrhunac njihove dosadašnje karijere – koncert u rasprodatoj ljubljanskoj dvorani Stožice pred 12.000 fanova! Nakon Ljubljane na red dolaze duple doze Joker Outa u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Varšavi, te datumi u Wroclawu, Poznanu, Pragu, Rijeci, Beču, Madridu, Barceloni, Amsterdamu, Haagu, Münchenu, dok su zadnji dani decembra rezervisani za Celje, Maribor i Novo Mesto.