Jonathan objavili novi singl “Falling”

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, objavila je novi singl “Falling”!

Kao prvo studijsko izdanje nakon tri godine singl predstavlja i početak nove autorske faze, kao i svež, gotovo novi bend, muzički resetovan, vizuelno i estetski, te najavljuje novo izdanje čiji se izlazak očekuje krajem godine.

Dok publika čeka novi album, 8. marta(nešto ranije nego je planirano) u prodaji će se naći limitovano dvostruko vinilno izdanje “To Love / To Hold” koje sadrži njihova ranija dva albuma.

“Ovo je prva pjesma s kojom ćemo početi najavljivati nešto što bi do kraja godine moglo postati album. Radimo malo drugačije nego inače, nema koncepta nego ide pjesma po pjesma, pa sve objedinimo u jednu cjelinu kada se skupi dosta materijala. Za sada smo snimili nekoliko pjesama, “Falling” je bila prva, pa smo s njom nekako krenuli i dosta odražava duh vremena u kojem živimo”, poručuju iz benda Jonathan.

Producent pesme je njihov stalni saradnik, Matej Zec, koji je producirao sve albume benda do sada, a pesma je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci.

Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuje talentovani riječki plesač Toni Flego, čije su zavidne artističke sposobnosti i jaka harizma dali pesmi novu dimenziju. Uz njega, ogroman dobitak za bend je nova saradnja sa Filipom Gržinčićem koji potpisuje režiju spota, jednog od nesumnjivo najboljih video radova u poslednje vreme. Filip je dosad režirao spot “I Never Meant To Be There” sa albuma To Hold.