K.K. Downing osnovao novi bend sa bivšim članovima Judas Priest-a

Legendarni i bivši gitarista grupe Judas Priest K.K. Downing osnovao je novi bend koji je nazvao KK’s Priest.

Bend čine bivši članovi grupe Judas Priest i sviraće tekuće godine povodom proslave 50. godina karijere K.K. Downinga, koja je najvećim delom protekla u iznad pomenutoj grupi, te će najveći deo repertoara biti upravo pesme J.Priest-a.

KK’s Priest još čine Tim ‘Ripper’ Owens (Jugulator / Demolition) na vokalima i Les Binks (Stained Class / Hell Bent for Leather) na bubnju, a postavu zaokružuju gitarista benda Hostile A.J. Mills i basista benda Voodoo Six Tony Newton.

“Osnivanje sastava KK’s Priest nije bilo samo neizbežno, već je od suštinske važnosti za mene da nastupam i pružim publici sve što se očekuje od mene i KK’s Priest-a“, kaže u izjavi K.K Dovning. “Zbog velike potražnje i neodoljive podrške fanova širom sveta, osećam da ovde pripadam, a set koji spaja istinske, legendarne pesme i zvuk Priest-a, zajedno sa našim novim, odličnim metal numerama, je ono što fanovi mogu očekuju kada stanemo na binu. ”

Downing je napustio Judas Priest 2011. godine posle 41. godine sa pionirima heavy metala, a zamenio ga je Richie Faulkner, koji je predstavljen kada je bend 2014. godine objavio album “Redeemer of Souls”.

Debitantski album KK’s Priest-a biće objavljen preko Explorer1 Music grupe. Bend trenutno radi na albumu.

Downing, Ripper i Binks su takođe prošle godine testirali ovaj projekat performansom na bini koji je bio prvi za Downinga otkako je napustio Judas Priest, a potpomogao im je basista Megadeth-a David Ellefson. Kako je to zvučalo možete čuti ispod.