Miikka Skaffari, Getty Images

Kako ga je Slashov učitelj gitare motivisao kroz lekcije

Ako ste ikada pohađali časove gitare, verovatno su vam tehničke vežbe bile dosadne.

Slash je imao isto iskustvo, ali je tokom intervjua sa voditeljem Loudwire Nights-a Tonyjem Gonzalesom otkrio kako ga je učitelj motivisao kroz lekcije.

Pre nego što je Slash uopšte imao instrument, tražio je časove muzike kod obližnjeg učitelja gitare po imenu Robert Wolin. U to vreme je mislio da želi da svira bas, ali nakon što mu je Wolin odsvirao pesmu grupe Cream na gitari, shvatio je da je to ono što sa čime je želeo da nastavi. Njegova prva gitara imala je samo jednu žicu, ali je ipak bio odlučan da savlada instrument.

„Tako sam se vratio tamo i [Wolin] me je naučio kako da stavim ostalih pet žica na nju, a onda je počeo da mi daje ono što biste nazvali rudimentarnim lekcijama gitare, gde koristite malu knjigu i koristite notaciju i sve. To je bilo zamorno i dosadno, i on je to shvatio”, seća se Slash.

“On kaže: ‘Reći ću ti šta – ti odabereš pesmu koju zaista voliš, a ja ću je naučiti za tebe i naučiti tebe na kraju svake lekcije. Na taj način će te održati motivisanim. ‘ Pa sam rekao: ‘U redu.’ I tako sam otišao i uradio sam to, doneo sam pesmu i sedeo sam tamo i gledao ga kako sluša pesmu i svira je i shvata je na gitari. I bio sam kao, ‘F–k, ja to mogu da uradim .’ Tako da sam kasnije napustio lekcije i počeo sviram, tako sam u suštini naučio sve.”

Priznao je da je mnogo naučio od učitelja za kratko vreme koje je radio sa njim, uključujući kako da bira i čita muziku.

Izvor : Loudwire.com