Kakva bi ovo supergrupa bila ? Da li biste išli da je slušate ?

Bili Džoel je uspostavio veoma uspešnu karijeru svojim solo poduhvatima.

Svirao je klavir i koristio svoj glas da stvara pesme koje će ostaviti trag pre svega u Sjedinjenim Državama i zaslužiti poštovanje građana zemlje. Objavio je 13 studijskih albuma od 1970-ih do 2001. godine i postao je jedan od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena.

Osim što je poznati solo umetnik, imao je iskustva i sa bendovima poput The Hassles i saradnju sa Eltonom Džonom i Polom Makartnijem. I dalje aktivno nastupa, ali kao i mnogi drugi muzičari, pandemija Covid-19 zaustavila je i njegove zakazane nastupe.

Bilo je glasina o tome da pevač sarađuje sa Stingom, Donom Henlijem i Polom Sajmonom kako bi formirali supergrupu i zajedno napravili album. 2015. godine se osvrnuo na ovu ideju i pričao o radu sa tako talentovanim muzičarima. Međutim, ideja nikada nije realizovana iz određenih razloga koji nisu bili u njegovim rukama.

Godine 2015. Bili Džoel je izjavio da razmišlja o formiranju supergrupe sa tri legendarna muzičara, Stingom, Donom Henlijem i Polom Sajmonom; međutim, njegovi planovi su propali. Tokom razgovora, Džoel je govorio o supergrupi i dodao da su njihovi zauzeti rasporedi otežavali okupljanje i rad na novom albumu.

Don Henli je poznat po uspešnoj solo karijeri, kao i po avanturi sa Iglsima. S druge strane, Sting je zauzet muzičar koji se bavi solo karijerom i neprekidno ide na turneje nakon impresivnog staža u Polisu. Obojica su veoma uspešni muzičari, a ideja da se udruže sa Džoelom bila je san za njihove fanove. Međutim, prema Biliju Džoelu, oni nikada nisu mogli da se okupe.

Kao što je još jednom pomenuo u sesiji pitanja i odgovora sa svojim fanovima 2015. godine, Džoel bi voleo da stvori nešto sa Stingom i Henlijem. Međutim, njihovi užurbani rasporedi to nikada nisu omogućili. Nasmejao je i publiku kada je naveo primer iz Cream-a i izjavio da bi bilo kul napraviti album i jednostavno nestati.

Evo pitanja upućenog njemu na njegovom koncertu:

„Ti, Sting i Don Henli ste trebali da sastavite supergrupu, album.

Evo Joelovog odgovora:

„Govorim o tome da uradim tako nešto već neko vreme, napola se šalim, ali pola sam i ozbiljan. Sviđaju mi se obojica momaka i mislim da su zaista talentovani. Ali ako bismo ikada imali vremena, mogli bismo da sednemo i sastavimo nešto, ali to jednostavno nikada do sada nije uspelo.

Don se vraća u Iglse kada ne radi solo, a Sting je posvuda i radi, svira lautu ili tako nešto. Zanimljivo je da je bio na turneji sa Polom Sajmonom.

Pričamo o tome, supergrupa. I onda si implodirao. Samo da objavimo album i da nestanemo. Kao krema za nešto. Moglo bi biti kul, ali jednostavno nikada nije uspelo.”