Kanje Vest gradi svoj grad na Bliskom istoku

Nakon rasprostranjenog antisemitizma, Kanje Vest je oživeo svoju karijeru novim projektom – izgradnjom sopstvenog grada na Bliskom istoku.

Vest je ove nedelje objavio da traži menadžere projekata, arhitekte, građevinare i zainteresovane preduzetnike za izgradnju.

Ime grada je DROAM, a njegova površina iznosiće nešto više od 400 kvadratnih kilometara. Poređenja radi, reč je o gradu čija bi veličina bila blizu oblasti Beča. Još nije poznato u kojoj bliskoistočnoj zemlji će se graditi DROAM.

Ako se ambiciozni SAN ostvari, može se reći da će Vestovo karakteristično pomeranje granica ići u sasvim drugom pravcu. Njegovu muzičku veličinu ne treba posebno isticati, iako je prošle godine uspeo da okalja svoju ličnost najvećim delom kontroverznim antisemitskim izjavama. Kasnija razotkrivanja CNN-a i TMZ-a otkrila su da je Vest ranije davao kontroverzne, antisemitske primedbe. Između ostalog, Vest je želeo da svoj osmi studijski album „Ye”, objavljen 2018. godine, nazove „Hitler”. Mnoge kompanije, poput Adidasa, otkazale su ugovor o saradnji sa Vestom zbog njegovih izjava.

M. Shadows otkriva kako je Kanye West uticao na novi album Avenged Sevenfolda

Ali život ide dalje za njega. U stvari, Vest se neće kandidovati za predsednika SAD na izborima sledeće godine, uprkos njegovim namerama. Takođe, ove godine je završio rad na albumu “Vultures” sa reperom Ti Dolla Sign. Na albumu su, između ostalih, sarađivali Krist Braun, Niki Minaž, Bad Bunny i Leon Bridžes. Album je najavljen za 12. januar.

Izvor : Muzika.hr