King Gizzard and the Lizard Wizard

King Gizzard and the Lizard Wizard otkrili su detalje svog sledećeg studijskog albuma „The Silver Cord“, koji bi trebalo da bude objavljen sledećeg meseca.

Album služi kao 25. u ukupnom poretku za bend i nastavak junskog „PetroDragonic Apocalypse“; ili “Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation”.

Kako je otkriveno na Instagram nalogu benda, album će sadržati sedam novih pesama i biće objavljen u dva formata: redovno izdanje i „prošireno izdanje“ sa dužim verzijama svake pesme.

Na omotu albuma sekstet se vidi u crnoj odeći i crvenim staklenim naočarima okruženim klavijaturama i sintisajzerima, što potencijalno ukazuje na povratak elektronskom zvuku pesama kao što je „Ciboogie“ iz 2019.

Još nije poznato da li će neki singlovi biti objavljeni sa albuma pre njegovog zvaničnog objavljivanja u petak, 27. oktobra.

Omot i listu pesama možete videit ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kinggizzard (@kinggizzard)

„The Silver Cord“ će biti dostupan za pretprodaju u veb prodavnici benda Gizzverse u četvrtak 12. oktobra.

U januaru, bend je započeo 2023. izdavanjem devetosatnog albuma uživo sa 86 pesama pod nazivom „Live At Red Rocks ’22“. U junu je usledio „PetroDragonic Apocalipse“, koji je nedeljama pre toga bio sprečen nastupom u Tenesiju gde je bend nastupio u znak protesta protiv državnog zakona.