Kirk Hammett otkrio zbog čega Kurt Cobain nije želeo da svira sa Metallicom na turneji

U potpuno novom intervjuu za NME, Kirk Hammett se osvrnuo na činjenicu da je Nirvana odbila učešće na turneji po stadionima 1992. na kojoj su bili Metallica i Guns N’ Roses.

„Morao sam da pozovem Kurta [Cobain] da razgovaram sa njim o mogućnosti da se pridruži našoj turneji, a on je samo nastavio da priča kako mu se jednostavno ne sviđa ono za šta se Guns N’ Roses zalaže i rekao sam mu: ‘Samo izađi tamo i predstavljaj Nirvanu — samo daj ljudima šou i to je to. Molio sam ga, ali on jednostavno nije hteo. Dakle, to je to. Bilo bi sjajno da je Nirvana bila deo te turneje — ali znate Faith No More su takođe bili sjajni.

Five Finger Death Punch dolaze u Beograd 2022. godine

“Kada smo svirali u Sijetlu na turneji ‘The Black Album’, sećam se da sam zvao Kurta da ga pozovem u šou i rekao mi je: ‘Hoćete li svirati ‘Whiplash’? To je moja omiljena pesma Metallice'”.

Sprijateljio sam se sa njim baš kada je izašao prvi album Nirvane [‘Bleach’ iz 1989.] pre nego što su ga ljudi čak i nazvali grunge, i tako je tužno kada se setim da je sve što je on želeo da uradi bilo da svira gitaru i piše pesme i peva i nekako je sve to postalo nemoguće za njega“.

Izvor : Blabbermouth.net