Koji bend je bitniji, Deep Purple ili Black Sabbath ? Rob Halford je dao odgovor

U nedavnom intervjuu za španski Mariskal Rock, pevač Judas Priesta Rob Halford je upitan koji mu je britanski bend lično važniji s ozbirom da je nastupao na muzičkoj sceni u Birmingemu u Engleskoj kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih, DEEP PURPLE ili BLACK SABBATH.

On je odgovorio (kako je transkribovao BLABBERMOUTH.NET): „Svi su mi važni zbog svih stilova i raznovrsnosti muzike koju su predstavili. Prirodno me je privukao Sabbath zbog težine. Ako stavite Deep Purple i onda stavite Sabbath, ili Sabbath pa Purple, oba benda su zaista jaka, moćni bendovi, u zavisnosti od albuma koji slušate.

„Purple su hard rock; za mene nisu metal“, nastavio je. „Verovatno ću biti ubijen što sam to rekao, ali tako se osećam. Sabbath su isključivo metal, iako je Tony [Iommi, gitarista Sabbatha] uvek govorio da Sabbath nije metal. Ne znam šta se dešava, ali to je svet u kome živimo, kada muzičari pričaju jedni o drugima.

„Postoji određena brzina, postoji određeni intenzitet u Purple-u koji je takođe u Sabbath-u, ali je u drugoj teksturi. Kada slušate šta je [bubnjar Deep Purple-a] Ian Paice radio, na primer, gurajući te pesme, bio sam kao uzbuđen zbog toga kao što sam bio zbog ‘Fairies Wear Boots’ ili ‘Iron Man’ ili bilo koje od ovih super-teških pesama Sabbath-a.

„Dakle, svi su mi bili važni, kao i bendovi svim muzičarima“, dodao je Rob. „Svi muzičari su inspirisani i pod uticajem drugih muzičara, tako da su svi veoma vredni za mene. Ne bih jednog stavljao iznad ostalih u smislu liste. Važna je cela reprezentacija dela koje oni prave.“