Tue. Nov 30th, 2021

Darkshines/ Photo: Promo

Kragujevački bend Darkshines objavili novi video singl

Kragujevački bend Darkshines, posle višegodišnje diskografske pauze, vraća se na scenu novim video singlom “Zaboravi me”, kojim najavljuje treći album “Predaj se”.

Novo izdanje na kome će se naći 10 pesama, biće objavljeno u martu 2022. za promotersku kuću Long Play.

Period pandemije Darkshines su iskoristili da rade na novom materijalu. Alfa i omega benda, gitarista Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, koji je komponovao pesmu “Zaboravi me”, a tekst uradio zajedno sa pevačicom Dušicom Đurđević, kaže da uopšte nisu imali dilemu kojom numerom bi trebalo da se vrate posle pauze.

– “Zaboravi me” je hit u svakom smislu te reči. Prava A1 stvar. Krasi je ono po čemu je Darkshines prepoznatljiv. Melodična, energična, sofisticirana, produkcijski savršena Kažu da dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da je i ovaj put ekipa u sastavu Ivan Ilić – audio i Ralle Petrović – video, odradila vrhunski posao.

Dušica Đurđević je istakla da su primeri iz svakodnevnog života, a delom i iz ličnog iskustva, bili inspiracija za ovu numeru koju, aranžmanski, potpisuje ceo bend:

– To je melodična pesma tvrđeg zvuka, čije strofe sa kulminacijom u refrenu čine zatvorenu ljubavnu priču o emotivno iskorišćenoj devojci, i njenom saznanju da je druga u životu već zauzetog muškarca, koji je vešto obmanjuje. Njena ljubav, tuga, razočaranje, očaj i pad u trenutku suočavanja sa istinom pretvoriće se u bes, te će ona svojim odlučnim “Zaboravi me” prekinuti svaki kontakt sa sada već bivšim voljenim. Mislim da je svako od nas bar jednom u životu doživeo nešto slično. Pad nije poraz, već samo sabiranje naših unutrašnjih snaga, kako bismo se podigli i nastavili da hodamo dalje kroz život.

Uz Božu i Dušicu, aktuelnu Darkshines postavu čine: Ivan Ilić (gitara), Ratko Petrović (bas gitara) i Vladimir Lazarević (bubnjevi).

Bend je nastao još 2003. godine. Do sada su objavili albume “Where” (2005) i “Love is never ending” (2012), kao i DVD “Live in Kragujevac” (2010).

U kasnijoj fazi okrenuli su se pesmana na srpskom jeziku. Veliku pažnju privukao je maksi singl sa obradom hita Olivera Mandića “Pitaju me, pitaju” i autorskom numerom “Šta je to bilo s nama”. Darkshines se pojavljuju i na kompilaciji “Vreme brutalnih dobronamernika”, pesnika Milana B. Popovića, gde su, na njegov tekst, snimili pesmu “Umiriti dan”.

Highwaystar Magazine radio