KULISE PO PRVI PUT U URMUSU!

Kulise je srpska muzička grupa iz Jagodine.

Grupa je osnovana februara 2017. pod nazivom Bob Rok, a juna 2020. menja zvanično naziv u Kulise. Osnivači su pevač i gitarista David Milošević, gitarista i pevač Dušan Stošić i basista David Stevanović.

Prvobitno poznati publici pod imenom Bob Rok, juna 2020. grupa završava snimanje svog debi albuma i odlučuje da zvanično promeni ime u Kulise. 27. juna 2020 prvi put nastupaju pod tim imenom u Alternativnom Kulturnom Centru u Jagodini na pretpromociji albuma. 18. jula 2020. izbacuju spot za pesmu “Gledao sam jedan film”koja je ujedno i prvi singl sa albuma. Nastupaju na Rokerijadi u Petrovcu septembra iste godine gde Aleksandar Živić osvaja nagradu u konkurenciji za najboljeg bubnjara.

Više od izveštaja – promocija drugog albuma benda Kulise

Konačno, nakon par meseci otežanog rada i traženja izdavača, grupa objavljuje svoj album prvenac “Strpljen-spašen” 25. januara 2021. za izdavačku kuću Menart Srbija. Jula 2023. nastupaju na Wind Rock Festu u Vršcu, a avgusta na Rock It Festivalu u Kragujevcu. Novembra 2023. su nastupali u finalu BARF-a. Od aprila 2024. zvanični bubnjar benda je Vojislav Šćekić. 10. aprila 2024. izdaju svoj drugi studijski album pod nazivom “Mrlje” za izdavačku kuću Multimedia Music koji ćete ovom prilikom premijerno čuti uživo.

Spacijalni gosti podrške su sada već kultni beogradski bend Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova!

BEND KULISE PREDSTAVLJA SVOJ DRUGI ALBUM „MRLJE“

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa koja se okupila još davne 2012. godine kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom izdvojili od drugih bendova na domaćoj sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na Festivalu Dev9t, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom, Elektropionir i Kuglaš.

2023. izdaju album za izdavačku kuću Menart „Nemoj mi reći da je stiglo novo doba“ koji čine pesme koja su zdrava kombinacija new wave revival ’80-tih, modernog pop-rocka, pa i post punk zvuka. Album su producirali članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića, a na albumu je gostovao i Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn) na pesmi “Normalan čovek”.

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova su: Nikola Radosavljević – vokal, tekstovi, Nikola Pješćić – gitara, Nikola Todić – bas, Nemanja Todorović – ritam gitara, Stefan Đorđević – klavijature i Aleksandar Anđelković Fanki – bubanj.

Cena ulaznice: 300 din.
Start: 20h