Legendarni američki reper The Game premijerno dolazi u Hrvatsku!

Baš kako i dolikuje kada se slavi 50 godina hip-hopa, jedno od najvećih rep imena 21. veka, The Game, po prvi put dolazi u Hrvatsku!

Mesto održavanja ove izvanredne svečanosti je klub Boogaloo u Zagrebu, a datum koji treba da zapamtite je 19. decembar (utorak). To će ujedno biti i njegov jedini koncert u regionu u okviru evropske turneje. Ovom prilikom biće obeleženo i 30 godina Blackout-a, pa će za kvalitetnu atmosferu pre i posle nastupa The Game-a biti zadužen Phat Phillie.

Ograničeni kontingent ranih bird ulaznica po ceni od 42 evra može se kupiti do kraja nedelje, 19.11. ili dok traju zalihe u Dirty Old Shopu i na njihovoj veb stranici. Nakon toga, njihova pretprodajna cena biće 49 evra.

The Game, pravog imena Jayceon Terrell Taylor, rođen je 1979. godine u zloglasnom Comptonu. Legenda kaže da je dobio ime po filmu da je ime dobio po filmu “The Game” (Michael Douglas/ Sean Penn) jer je njegova baka toliko volela ovaj film. Svoju hip-hop priču počinje objavljivanjem mikstejpova u saradnji sa reperom Zapadne obale JT the Bigga Figgom, krajem 2003. postaje deo G-Unit-a, a nakon što je samostalno izdao svoj debi album “Untold Story”, primetio ga je dr. . Dre i potpisao se za njegov Aftermath Records.

Tamo je 2005. godine izdao legendarni album „The Documentary” sa kojeg su stigle igre Game-a kao što su „Hate It or Love It”, „How We Do”, „Dreams”, „Westside Story” i „Put You On The Game” . Taj album su producirala imena kao što su Dr. Kao gosti su se pojavili Dre,Kanye West i Timbaland, a kao gosti su se pojavili 50 Cent, Eminem, Nate Dogg i Faith Evans, što mu je naravno dodatno utrlo put do svetske slave. Godinu dana kasnije izlazi i veoma popularan i dvostruko platinasti “Doctor’s Advocate”. Zbog sukoba sa 50 Centom, ubrzo je napustio G-Unit i Aftermath. Nakon pomenuta tri albuma, napravio je još osam, a sa najnovijim „Drillmatic – Heart Vs. Mind“ od prošle godine, u Boogaloou ćemo moći da čujemo neke stvari uz najveće hitove iz njegove veoma bogate karijere. Pored repovanja, The Game se bavio i glumom, pa se tako pojavio u šest filmova, brojnim dokumentarcima, čak i video igricama poput GTA: San Andreas i NBA 2K22, a jedno vreme je igrao i košarku poluprofesionalno.

Sve u svemu, postoji mnogo razloga zašto nastup na Boogaloou jednog od najvažnijih repera današnjice jednostavno ne treba propustiti!