Mak Kalem predstavlja novu pesmu o potresnom događaju od pre više od 15 godina

Mak Kalem predstavio je svoju novu pesmu.

“CRNA HRONIKA” je nastala u noći nakon potresnog događaja u Sarajevu 2008 godine. Tog zimskog dana prije više od 15 godina, ugašen je jedan mladi život.

Denis Mrnjavac je nažalost postao inspiracija i jedan od prvih u nizu strašnih slučajeva koji tresu BIH i region.

Ovom pjesmom šaljem poruku da se počnemo buditi, da se krenemo mijenjati, kako zbog nas samih, tako i zbog generacija koje dolaze. Ovo je jedna od dvije pjesme koje sam napisao na maternjem jeziku i koja najavljuje moj prvi EP pod nazivom “INTERPOLACIJE”.” – izjavio je Mak.

Pesme su snimane u HUNTER studiju tokom pandemije pod producentskom palicom Farisa Jelovca, koji je odsvirao bubnjeve. Glavne gitare je odsvirao Feđa Ibrulj (F.M. Project), a osim Maka pevale su i sjajne devojčice Nadia i Dalia Kurt, te Enida Jelovac.

Spot za pesmu sniman je na strašnoj lokaciji auto otpada koji se nalazi u južnom delu grada Mostara, a u vlasništvu je MZ COMPANY d.o.o. koji je izašao u susret i kojima se Mak zahvaljuje.

U spotu je glumio talentovani Noa Radoš, a pod maskom je autor pesme. Režiju, montažu i snimanje spota potpisuje dugogodišnji saradnik Tvrtko Barišić Vidokk.