Izvor: tportal.hr

Maks Juričić posvetio pesmu Vladi Divljanu

Novim autorskim projektom „Plesač sporog Stepa“ pevač Maks Juričić objavio je četvrti singl pod nazivom „7 nota 100 života“, koji će posvetio preminulom muzičaru Vladi Divljanu, a koji će biti kruna prijateljstva ova dva umetnika.

Gitarista Mladen Max Juričić (Azra, Film, Le Cinema, Vještice, Šo!Mazgoon) kao član Ljetno kino Big banda bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim zadnjim godinama stvaralaštva.

– Vlada nas je napustio pre pet godina, u trenutku kada smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najlepših pesama „Samo jednu ljubav imam“, a njegove stare pesme obukli u novo ruho.

Svakog proleća okupe se prijatelji u njegovu čast, prošle godine povodom premijere filma „Nebeska tema“, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. „7 nota 100 života“ je moj mali doprinos i velika želja da saradnju s Vladom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama – kazao je Juričić.

Saradnja starih drugara ima dugu istoriju.

Njih dvojica upoznali su se krajem 1980. na Omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo „novi talas“ i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme. Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni EP ”4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.