Photo : Zoran Mojsin

MANU CHAO NAPRAVIO OZBILJNU ŽURKU U ZASTAVINOJ BAŠTI U KRAGUJEVCU

Zastavina bašta sinoć je bila centar muzike, ljubavi, plesa… Grlilo se, skakalo, pevalo…

A razlog tome je maestralni Manu Chao.

U okviru evropske turneje i nakon Turske i Bugarske, na red je došla Srbija, i to Kragujevac i njena Zastavina bašta, u kojoj su Manu Chao, gitarista Lucky Salvadori i perkusionista Miguel Rumbao Serrano, napravili ozbiljnu žurku.

Nakon što su odsvirali “Me Llaman Calle” i “La Vida Tombola“, sa bine se čulo glasno i jasno na srpskom jeziku: “Hvala! Volim vas!”

Photo : Zoran Mojsin

To je potpuno bacilo u trans sve okupljene, što je bila dobra uvertira u njihove sledeće pesme – “No Solo en China“, “A Cosa“, “L’hiver est la“…

Sa rukama uvis, iz sveg glasa, od reči do reči, pevale su se i: “Clandestino“, “Mi Vida“, “Bienvendio a Tijuana“….

“Hvala vam, hvala vam na žurci”, rekao je srdačno Manu, i nastavio da stvara dan za pamćenje. Dva puta je silazio sa bine i vraćao se sa još većom energijom, kao da nije svirao. Kada se činilo kao da će kraj, on bi pitao publiku “da li želite još”, i ljubav bi samo nastavila da se širi.

Manu, Lucky i Miguel nastup u Zastavinoj bašti završili su pesmom “Mr. Bobby“, zahvalili se Kragujevcu, Srbiji, i silazeći sa bine uz muziku na neki način naglasili da će se žurka nastaviti nekom drugom prilikom.