(Image credit: Ume)

Megadeth objavili novi singl i saopštili tačan datum izlaska albuma

Konačno, nakon godina obećanja, Megadeth su zvanično objavili tačan datum izlaska svog novog albuma „The Sick, The Diing… And The Dead!“

Uz ove vesti stiže i muzički spot za „We’ll Be Back“, prvi singl sa albuma, ali ujedno i poslednja pesma na albumu.

Kratki film prepun akcije pod nazivom „We’ll Be Back: Chapter I” prati poreklo maskote Megadetha Vic Rattlehead-a, a producirao ga je Dave Mustaine. U saopštenju za javnost to se opisuje kao “vojnička priča o hrabrosti, ličnoj žrtvi i volji za preživljavanjem” i prva je u planiranoj trilogiji videa vezanih za novo izdanje.

Iako je stvaran godinama, pravljenje albuma je zaustavljeno kada je Mustaine dobio dijagnozu raka grla 2019. i, ponovo 2021., nakon što je basista David Ellefson izbačen iz benda usred video skandala. Nedavno je otkriveno da je Steve DiGiorgio iz Testamenta ponovo snimio bas deonice koje je Ellefson ranije snimio.

DAVID ELLEFSON ZA HIGHWAYSTAR : “THRASH METAL MOGU DA SVIRAM I U SNU”

Posle nekoliko meseci, basista James Lomenzo je regrutovan da se vrati u live postavu benda i 31. maja Megadeth je objavio da je on sada stalni član grupe.

„The Sick, The Diing… And The Dead!“ je istorijski album Megadetha, ne samo zbog Mustaineovog trijumfa nad rakom, već i zbog toga što obeležava studijski debi bubnjara Dirka Verbeurena, koji se pridružio 2016. umesto bivšeg bubnjara grupe Lamb of God Chrisa Adlera, koji je svirao na albumu „Distopia” i izašao iz benda iste godine kada je objavljen album.

Muzički spot za pesmu „We’ll Be Back” možete pogledati direktno ispod, kao i spisak pesama na albumu i omot. „The Sick, The Diing… And The Dead!“ će biti objavljen 2. septembra preko UMe.

Megadeth, The Sick, The Dying… and the Dead! spisak pesama :

01. “The Sick, The Dying… And The Dead”
02. “Life In Hell”
03. “Night Stalker” (feat. Ice T)
04. “Dogs Of Chernobyl”
05. “Sacrifice”
06. “Junkie”
07. “Psychopathy”
08. “Killing Time”
09. “Soldier On!”
10. “Celebutante”
11. “Mission To Mars”
12. “We’ll Be Back”

Omot