RODIN ECKENROTH/WIREIMAGE

Mel Gibson radi na novom nastavku filmskog serijala koji ga je proslavio

Mel Gibson će po svemu sudeći imati napornu 2024.

Već je poznato da će nagrađivani glumac i reditelj sledeće godine raditi na nastavku filmu “Stradanje Isusovo”, a prema novoj vesti, Gibson će režirati i peti nastavak “Smrtonosnog oružja”.

Uz “Pobesnelog Maksa”, “Smrtonosno oružje” je glavni razlog zašto je Mel Gibson osamdesetih postao svetska zvezda.

Stigao trailer za peti deo Mad Maxa

“Smrtonosno oružje” je akciona komedija koja prati dvojicu policajaca iz Los Anđelesa, koje glume Mel Gibson i Deni Glover. Oba glumca pojavila su se u sva četiri filma popularnog serijala, a izvori navode da će svoje uloge reprizirati i u petom nastavku.

Gibson je još u novembru 2021. godine potvrdio da radi na petom nastavku “Smrtonosnog oružja” kojim želi da oda počast kreatoru serijala Ričardu Doneru. Doner je režirao sva četiri filma koja su izašla između 1987. i 1998. godine, a trebalo je da režira i peti film, ali je preminuo u julu 2021. godine.

Tom Henks otkrio šta smatra “najglupljim trenutkom” u njegovoj karijeri

Slavni reditelj napisao je prvu verziju scenarija za “Smrtonosno oružje 5”, a sada je potvrđeno da je Džez Batervort, scenarista filmova kao što su “Le Man ’66: Slavna 24 sata” i “Na rubu vremena”, dovršio najnoviji scenario za film, baziran na Donerovim idejama.

Snimanje filma trebalo bi da počne 2024. godine.