Metallica donirali više od 500,000 dolara za pomoć Australiji

“Fight Fire With Fire” jedna je od najpoznatih pesama Metallica-e, a sada thrash legende stavljaju ove reči u potpuno novi kontekst, pridružujući se pomoći u borbi protiv požara u Australiji.

James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo i Lars Ulrich dali su više od 500.000 dolara za pomoć, a njihova donacija otišla je NSV Seoskoj vatrogasnoj službi i državnoj vatrogasnoj službi (CFA) u Viktoriji. CFA pruža vatrogasne i hitne službe seoskim područjima i regionalnim gradovima u Viktoriji, i delovima spoljnih prigradskih područja Melburna koji nisu obuhvaćeni MFB-om. Haos koji je požar izazvao je apsolutno poražavajući – gotovo 18 miliona hektara zemlje i oko 2.000 domova je uništeno, dok je najmanje 25 ljudi i oko milijardu životinja – uključujući gotovo jednu trećinu koala u Novom Južnom Velsu – umrlo.

“Potpuno smo zatrpani vestima o divljim požarima koji se protežu milionima hektara širom Australije, a najveću štetu prave u Novom Južnom Velsu i Viktoriji”, rekla je Metallica u zajedničkom saopštenju najavljujući svoju donaciju. “Tako nastala razaranja i pogubni efekti na sve stanovnike, životinje, životnu sredinu i neverovatnu zemlju Australiju je zaista srceparajući. Pridružite nam se i učinite sve što možete kako bismo pomogli jer mi, zajedno sa našom fondacijom “All Within My Hands”, izdvajamo 750.000 američkih dolara za seosku vatrogasnu službu NSV i Državnu vatrogasnu upravu u Viktoriji kako bi pomogli u naporima da se spasi što je više moguće.

NSV RFS je najveća svetska volonterska vatrogasna organizacija i sva sredstva donirana tokom ove vanredne situacije usmerena su prema službama povezanim sa žrtvama ovih razornih australijskih požara. CFA je volonterska organizacija za protivpožarne i hitne službe sa sedištem u zajednici, koja pomaže u zaštiti 3,3 miliona stanovnika Viktorije, i sarađuje sa ostalim zajednicama sa ciljem da stanovnici ove zemlje budu sigurni od požara i drugih vanrednih situacija.” – rekli su oni.