Metallica, Korn, Mastodon i mnogi drugi obradili Alice in Chains

Na ceremoniji dodele nagrada osnivača Muzeja pop kulture za 2020. godinu, kojom je 1. decembra odata počast legendarnoj grunge grupi Alice in Chains, predstavljena je i all star postava izvođača koja uključuje i jednog i jedinog Corey MF Taylora, koji je otpevao kultnu pesmu sa albuma “Facelift” – “Man in the Box”.

Tayloru su se pridružili Dave Navarro i Chris Chaney iz Jane’s Addiction benda, kao i bubnjar grupe Foo Fighters Taylor Hawkins.

Taylor je u prošlosti tvrdio da su Alice in Chains jedan od njegovih omiljenih bendova svih vremena i da želi jednog dana da sarađuje sa Jerry Cantrell-om.

Među izvođačima koji su te noći nastupili našli su se i Metallica, Korn, Ann i Nancy Wilson iz grupe Heart i drugi. Sve nastupe možete čuti ispod.

Odsvirane su 24 pesme, gde je Metallica obradila ličnu kartu benda “Would?”, koju su takođe izveli i Korn, dok su Mastodon odsvirali “Again,” Billy Corgan iz Smashing Pumpkinsa “Check My Brain”, a neki od članova grupe Soundgarden su odsvirali par pesama.