Metallica rade na novom albumu

Metallica već skoro mesec dana “prilično ozbiljno rade” na svom sledećem studijskom albumu.

Bubnjar Lars Ulrich razgovarao je o statusu kreativnog procesa tokom stvaranja njihovog narednog albuma.

Govoreći o uticaju koji je najveća javna zdravstvena, politička i socijalno-ekonomska kriza u našem životu imala na novu muziku METALLICE, Lars je rekao: “Imamo tri, četiri nedelje prilično ozbiljnog pisanja. I od svih sranja – pandemija, požara , politika, problemi sa rasama i samo jebeno gledanje stanja u svetu – tako je jednostavno pasti u depresivno stanje. Ali kada krene pisanje uvek me oduševi zbog onoga što tek sledi. U fazonu sam: „Jebi ga, i dalje postoji prilika da napravimo najbolji album, da čak i sada napravimo razliku. Da i dalje radim nešto što možda druge ljude ne uzbuđuje, ali uzbuđuje mene. ‘”

Početkom novembra, Lars je rekao da on, ali i ceo bend rade na novoj muzici „virtuelno u poslednjih šest [do] osam nedelja“. Ali priznao je da su naišli na bezbroj tehničkih problema koji su usporili njihov napredak.

„Biti rokenrol bend i virtuelno raditi nije lako“, rekao je Lars. “Vremenska odlaganja, sve ove stvari čine to zaista teškim. Glavno što nam nedostaje je mogućnost da se čujemo. [Smeh] Dakle, ako smo svi četvoro u sobi zajedno, možemo se povezati jedni s drugima i čuti. Ako sviram ovde u San Francisku, a Kirk [Hammett] i James [Hetfield], naši dvojica gitarista, su ili u O’ahuu ili u Koloradu, i tu postoje značajna kašnjenja. Veoma nam je teško da sviramo istovremeno. Ako radim ono što nazivamo upravljanjem, što znači da sviram ritam, ili ako oni sviraju meni nešto, ne čujem šta sviraju i obrnuto. Dakle, postoje neke značajne komplikacije. Naš tim za snimanje i naš produkcijski tim razgovaraju sa proizvođačima softvera iz celog sveta [o] tome kako da nađu rešenje za ovo.“