Mi nismo anđeli. Crni bombarder, plakati

“MI NISMO ANĐELI” I “CRNI BOMBARDER” SU MOGLI DA IZGLEDAJU SKROZ DRUGAČIJE DA JE ANICA DOBRA TAKO ODLUČILA

Film “Mi nismo anđeli” iz 1992. godine odavno je stekao status kultnog, a pojedine replike se i danas, tri decenije kasnije, koriste u svakodnevnoj komunikaciji.

Osim toga, Nikola Kojo, Branka Katić, Vesna Trivalić, Srđan ‒ Žika Todorović i mnogi drugi glumci ostvarili su neponovljive uloge.

Sve u svemu, teško je zamisliti drugačiju podelu, ali sudeći prema izjavi Anice Dobre u jednom intervjuu stiče se utisak da je reditelj u početku imao drugačije viđenje priče.

Prvi projekat kada se, kako je priznala, usudila da daje sugestije na račun scenarija i reditelja bio je “Crni bombarder“, Darka Bajića.

– Sećam se da sam, kad sam pročitala prvu verziju scenarija, rekla Bjeli: „Šta je ovo, bolje da smo prihvatili da igramo u ‘Mi nismo anđeli’.

– Onda smo danima sedeli i menjali priču, ali sam se tada prvi put uplašila odgovornosti. Šta ako to ne prođe kako treba – ispričala je.

I film “Crni bombarder“, snimljen iste godine kad i “Mi nismo anđeli“, zaslužio je jednako važno mesto u srpskoj kinematografiji, ali ostaje pitanje šta bi bilo da su Anica i Bjela rekli Srđanu Dragojeviću “da“.

Izvor : Headliner.rs