Mike Mangini iz Dream Theatera objavio singl “Freak Of Nature”, a na njemu svira i hrvatski gitarista

Bubnjar Dream Theatera, Mike Mangini, objavio je novi singl “Freak Of Nature” s kojim najavljuje svoj debitantskog solo album koji će svetlo dana ugledati krajem ove godine.

Da ovo bude posebno zanimljivo domaćoj publici, pobrinuo se gitarista iz benda Dine Jelusića – Ivan Keller.

Jelusick objavili debitantski album “Follow the Blind Man”

U Manginijevom bendu osim samog Manginija na bubnjevima i Kellera na gitari, koji je prošle nedelje sa Jelusickom objavio debitantski “Follow the Blind Man”, na singlu, kao i na albumu pojavljuju se i Jen Majura (Evanesence) i Gus G. (Firewind, Ozzy Osbourne). Kelleru to nije prva međunarodna saradnja, naime, gitarista je u bendu Marca Mendoze, bivšeg člana kultnih bendova Whitesnake i Thin Lizzy.

Mangini je, pak, u nedavnom intervjuu (podcastu) objasnio inspiraciju za pesmu: “Tekst pesme ‘Freak Of Nature’ nastao je prilično zanimljivo. Dok sam istraživao stvari koje me zanimaju, sile i zakone prirode, naišao sam na pojmove ‘uragan’ i ‘sila prirode’ me pogodila, ali na prvu mi to nije zvučalo baš dobro. Onda mi je odjednom palo na pamet ‘nakaza prirode’, a zanimljivo je da je to zapravo poveznica celog albuma. Ali ipak, zvuk mi je bio važniji, jer ako ne zvuči kako treba, nisam mislio da bi to iko želeo da peva, ako vam to ima ikakvog smisla. Onda sam počeo da razmišljam o drugim nakazama prirode – muzičarima i sportistima i Robu Gronkowskom, koji je igrao za New England Patriotse, koji su poput nezaustavljive sile. To je samo par stvari koje su utkane u pesmu, ali sam uglavnom bio sam zabrinut zbog zvuka pa mi je srećom ta fraza ‘nakaza prirode’ pala na pamet, pa sam na njoj nastavio temeljiti sve ostale tekstove.”