(Image credit: Eric Larsen)

Mr. Bungle dolaze u Evropu prvi put nakon 2000. godine

Mr. Bungle je objavio detalje o koncertima koje će održati u Evropi u leto 2024.

Eksperimentalna rok supergrupa Majka Patona – u kojoj se nalaze i originalni članovi Trei Spruance (gitara) i Trevor Dunn (bas), plus legende treš metala Skot Ijan (Anthrax, gitara) i Dejv Lombardo (bubnjevi, bivši bubnjar Slayera) – će uskoro odsvirati prve koncerte u Evropi od 2000. godine.

Ipecac Recordings su osnovali 1. aprila 1999. Paton i Greg Verkman, prvobitno samo da bi objavili prvi album Fantomasa, na kojem Paton, Dan i Lombardo sviraju sa frontmenom Melvinsa Bazom Ozbornom.

Koncerti koji će 2024. godine biti održani:

16. jun: Cirih Ks-Trak, Švajcarska
17. jun: Milan Magnolija, Italija
19. jun: Berlin Haksli, Nemačka
23. jun: Luksemburški atelje, Luksemburg
24. jun: Tilburg 013 Poppodium, Holandija

Sva tri benda takođe sviraju Hellfest, u Francuskoj.

Mr. Bungle je objavio demo “The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo” 2020. godine.

U septembru 2021., samo nekoliko dana pre nego što je Faith No More trebalo da odsvira seriju koncerata u Americi, Paton je izjavio da neće moći da se posveti budućim planovima za turneju i sa FNM-om i sa Mr. Bungleom, navodeći „razloge mentalnog zdravlja“.

„Imam probleme koje je pogoršala pandemija i koji me trenutno izazivaju“, objavio je pevač na Tviteru. „Ne osećam da mogu da dam ono što treba u ovom trenutku i ne želim da dam manje od 100 odsto. Bendovi me podržavaju u ovoj odluci“, nastavio je, „i radujemo se što ćemo ovo proći na zdrav način“.