Sat. May 8th, 2021

Foto | Romano Grozić

MR.LEE & IVANESKY U SPOTU ZA “SAILOR” DONOSE PRIČU U PRIČI UNUTAR TRI DIMENZIJE UMETNOSTI

Nedavno su nam predstavili spot “A good actor” kojim su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević najavili svoje venčanje, a saradnja s Wedding2Book agencijom i priznatim art direktorom, fotografom i rediteljem Sašom Hessom se nastavlja.

Spot za Mornara donosi potpuno drugačiju priču i estetiku, a nastao je u nestvarnom stubištu arhitektonskog čuda – poznate Kockice, u maniru ‘one take’ spotova inspirisanih Massive Attackom i njihovom ‘Unfinished Symphaty’ te Blade Runner estetikom.

Nakon Mrletovog eksperimentalnog snimanja ‘’zvuka grada Rijeke’’ i željom za materijalizacijom istog nastala je pesma “Sailor” koja je zatim otputovala i do Berlina gde su na pesmi učestvovali i fantastični bubnjari pod vođstvom Sanje Fišter, a aranžmane za čela radio je priznati kompozitor i dirigent Frano Đurović. No to nije sve!

Mr. Lee & IvaneSky veliki su zaljubljenici jedne od najvećih savremenih spisateljica Tatjane Gromače, koju su zamolili da u sklopu “Sailora” sinhronizuje jednu od svojih poema – unutar ideje spajanja tri forme umetnosti koju donosi novi spot, Tatjana Gromača donosi zapis iz Knjige izmišljenih snova.

Zanimljiv detalj u spotu definitivno je trenutak kad dron kojim je spot sniman, biva pušten i oslobođen sigurnosti na milost i nemilost reditelja niz stubište Vitićeve Kockice. Srećom po nas, stubište je bilo milostivo.

Highwaystar Magazine radio