Photo : promo

Mizu predstavlja svoj prvi solistički singl

Mizu (Milica Uzelac) je umetnica čiju muziku karakteriše dream pop, rock i ambient zvuk.

Rođena je u Zrenjaninu 1993. godine. Sa gitarom se susrela još u osnovnoj školi. Prvi autorski projekat ostvarila je sa Oli Pop (Oliverom Popović). Autorske pesme, “Meduza” i “Neobjašnjive stvari”, predstavile su u TV seriji “Žigosani u reketu”. Kao gitaristkinja, svirala je sa mnogim beogradskim bendovima, a prošlog leta nastupila je i na Exit-ovoj Dance Areni sa grupom Vylana iz Kalifornije. Prvi soundtrack napisala je za filmove “The man in the Venetian mask” i “Beneath the Houses” u režiji Nevena Rufija.

Svoj samostalni autorski rad predstavlja pesmom “Iznad stvarnosti” u saradnji sa splitskim producentima, Šimom Barbarićem i Ivanom Božanićem. Mizu potpisuje tekst i muziku (vokal, gitare) za svoj debitantski singl. Pesma je snimljena u studiju “Dan mrak” u Zagrebu, a Božanić je takođe zaslužan za programiranje bubnjeva, snimljene sintove, miks i mastering. “Iznad stvarnosti” objavljena je pod etiketom splitske diskografske kuće Street Pulse. Režiju i montažu za spot te fotografije potpisuje beogradska umetnica Katarina Marčetić.

Mizu: “Glavna vodilja pesme je večni loop u kojem autorka pokušava da prikaže emotivne trenutke koji su imali kraj, ili su izuzeti od potencijala da se ostvare u realnom svetu. Ne uklapaju se u prihvaćene okvire, a vremenski pojmovi prošlosti i budućnosti stapaju se u trajnu sadašnjost.”