Najpoznatiji lautista na svetu nastupiće u najstarijem beogradskom bioskopu!

Avangardi majstor iz sveta srednjovekovne muzike, kompozitor i najpoznatiji lautista na svetu – Jozef Van Visem.

Od početka svoje kompozitorske karijere Van Visem je za cilj imao da široj publici približi zvuke jedinstvene barokne laute, i u tome je u potpunosti uspeo.

Pobednik Kanskog filmskog festivala za muziku iz vampirske drame „Samo ljubavnici opstaju“ (Only Lovers Left Alive), Van Visem ima saradnje visokog profila sa Džimom Džarmušem, Džejmsom Blekšoom, Zolom Džizus i mnogim drugim neverovatnim ličnostima iz umetničke industrije.

Jozef Van Visem je objavio više od 20 albuma sa izuzetnim muzičkim relikvijama, uključujući njegov najnoviji LP «Behold! I Make All Things New» (“Gle! Sve stvari činim novim”) — instrumentalno, neoklasično delo, snimljeno tokom lokdauna između 2019 i 2021.

Učesnik na velikom broju koncerata širom sveta u akademskim salama, katoličkim katedralama i na najprestižnijim festivalima poput ATP-a i Primavera Sound-a svirajući svoju potpuno crnu baroknu lautu, izrađenu posebno za njega. Sada Van Visem stiže u najstariji bioskop u Beogradu da uroni slušaoce u svoj lični i divan svet, pun mračnih iskustava i jedinstvenih osećanja.

Nastup će se održati 30. maja 2024. godine u Bioskopu Zvezda(Terazije 40), a ulaznice su u prodaji preko tickets.rs.