Photo: Braca Nadeždić

Nakon prošlogodišnje rođendanske turneje Artan Lili ponovo u Nišu

Nojz-pop četvorka u subotu 9. marta priprema nezaboravni audiovizuelni doživljaj u klubu O2.

-Imam veliko zadovoljstvo najaviti naš koncert 9. marta u Nišu. Dolazimo ponovo da napravimo najjaču žurku, po čemu smo odavno poznati, a imaćemo i sjajne goste na koncertu – mladu nišku grupu “Autonomna kontrola”. Takođe, po prvi put u Niš sa nama dolazi i stari prijatelj i saradnik benda VJ Izvanredni Bob, zadužen za svetlosnu scenografiju i vizualne efekte. Pored standardnog repertoara, na radost naše verne publike, izvešćemo i neke nove pesme po prvi put u Nišu.

-Dakle, očekuje nas strašna žurka u klubu O2 – ulaznica još ima u turističkoj agenciji Clock Travel (Trg Republike 6, Niš), pa požurite po svoje primerke i vidimo se u subotu 9. marta!” – ističe frontmen grupe Bojan Slačala euforično najavljujući predstojeći nastup u niškom klubu O2.

Svojim prepoznatljivim zvukom ovaj muzički sastav osvaja simpatije publike od objavljivanja svog prvog singla pod nazivom “Džoni”. Vremenom sastav benda se ustalio u jedinstvenu četvorku koju čine: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Trenutno su u akciji lansiranja singl-spotova sa trećeg albuma u kolaboraciji sa kolegama sa scene. Prvi u nizu jeste singl pod nazivom “Rokenrol posle rokenrola”, koji je nastao u saradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers, zatim “Otrov” zajedno sa Nikolom Vranjkovićem i naposletku singl “Hardkor i pank” realizovan u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom grupe Bjesovi.

Pored svog autentičnog muzičkog stila, ono što ih čini posebni jeste i vizuelni identitet.Potvrda njihovog nesebičnog zalaganja u tome jeste i činjenica da su za šest od dvanaest pesama sa prvog albuma snimljeni video spotovi, kao i to da svaki od njihovih spotova nesumnjivo upotpunjujuje celokupnu priču numere. U njihovom vizuelnom izrazu oni ne prave izuzetke, pa im se tako na sceni pridružuje VJ Izvanredni Bob, mađioničar svetla i nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije. On će se sada prvi put priključiti nastupu u Nišu i time neosporno doprineti performansu grupe.

Priliku da se predstavi publici i napravi dobru uverticu za izlazak pomenute četvorke na binu imaće Autonomna Kontrola. Niški post-pank bend koji u svom muzičkom izrazu koristi i eksperimentalne motive, do sada su već pružali podršku dobro poznatim bendovima pojavljujući se kao predgrupa.