photo by Kristijan Smok

“NEDAMISE” je novi singl zagrebačkog prog-indie-rock benda ŽEN

Zagrebački prog-indie-rock trio ŽEN je nakon studijske pauze izdao treći singl i videospot “NEDAMISE” kao najavu svog četvrtog studijskog albuma pod nazivom “Ciklus” koji izlazi u lipnju ove godine, u izdanju slovenske nezavisne etikete Moonlee Records.

Pesma prikazuje revolt ljudi koji se nalaze u nepovoljnom i demotivišućem položaju u određenom odnosu i u društvu uopšte. Ono što u prvi mah insinuira na odustajanje, zapravo pokazuje bunt protiv svega što je neohrabrujuće, i čvrstu odluku da se ne povinujemo očekivanjima i da ne odustajemo od sebe.

Pesma “NEDAMISE” je prvo izdanje benda ŽEN u novoj postavi, u kojoj su aktivni od kraja 2022. godine, kada se bendu pridružila Jelena Božić, uz Evu Badanjak i Saru Ercegović, na basu i vokalu. Kao i prethodna dva singla, i ovaj je bend snimio sam u svom studiju Tralala, uz muzičku produkciju Eve Badanjak. Miks je uradio Saša Rajković – Zarkoff, sa kojim bend sarađuje dugi niz godina, posebno od albuma “Sunčani ljudi” pa nadalje, dok je mastering uradio holandski producent Martijn Tirell. Singl “NEDAMISE” trenutno je dostupan na bendcamp kanalu benda, a od 1. marta 2024. takođe će biti dostupan na svim drugim streaming servisima.