Neil Young CREDIT: Gary Miller/Getty Images for Shock Ink

Neil Young najavljuje izlazak „izgubljenog“ albuma „Johnny’s Island“

Neil Young najavio je izdavanje novog „izgubljenog“ albuma iz 1980-ih pod nazivom „Johnny’s Island“.

Album će konačno biti objavljen u okviru njegovog muzičkog projekta Archives, koji će objaviti mnoštvo do sada neobjavljenih numera i albuma.

Poslednji deo ovog projekta je „Johnny’s Island“, koji je snimljen u studiju Commercial Recorders u Honoluluu na Havajima 1982. godine. Album se nekada zvao „Island In The Sun“ i napravljen je u saradnji sa istom ekipom kao i njegov 12. studijski album ,,Trans”, koji je objavljen u decembru 1982. godine.

„„ Johnny’s Island “, kompletan album koji se sada sprema za izlazak u NIA, uključuje većinu neobjavljenih numera, uključujući „Big Pearl“, „Island In The Sun“ i „Love Hotel“, kao i druge koje ste možda već čuli.

Neke pesme snimljene u sesijama za „Johnny’s Island“ na kraju su objavljene na albumu „Trans“, uključujući „Like An Inca“, „Hold On To Your Love“ i „Little Thing Called Love“.

Ranije ovog meseca (16. januara), Young je najavio novi uživo album i koncertni film pod nazivom „Way Down In The Rust Bucket“. Snimljen je na koncertu 1990. godine, kada je Neil svirao sa Crazy Horseom u Santa Cruzu, u Kaliforniji, ubrzo nakon što je objavljen njegov 18. studijski album „Ragged Glory“.