Neozbiljni Pesimisti objavili album

Anti global etno pank bend Neozbiljni Pesimisti objavili su svoj treći album pod nazivom “Pametovanje iz provincije” preko izdavačke kuće Long Play na CD-u, YouTube-u i ostalim digitalnim platformama. Album sadrži 11 pesama teških, ali surovo istinitih tema koje nas sve okružuju, a jedna od njih se našla i u pesmi “Sudbina (Tri tajkuna Srbija)” koju su objavili prošle nedelje sa propraćenim video spotom. Njom su najavili njihovo najnovije izdanje, jer ga ona i otvara.

” “Sudbina” je pesma o čoveku koji posle godina borbe i čekanja da bude bolje jedne noći potpuno odlepi iznerviran što ne može bar da spava od raznih aparata i kućnih uređaja koji su u sitne sate popaljeni u susednim stanovima (treba iskoristiti jeftinu struju). ‘Dokle više’, misli se čovek i pošto nije uspeo da se izbori za bolje sutra bitno mu je da sazna da li će i kada to bolje uopšte doći. Kreće u potragu da vidi šta kaže planete, karte, pasulj… ali oni više ne rade, sudbinu koju su nekad otkrivali sada kontrolišu tajkuni jer su otkupilu prava na nju” – kaže Igor Olujić, frontmen “Pesimista”.

Pre ove pesme, oni su svoj treći album najavili i pesmama ispraćenim spotovima “Kao da nema”, u kome gostuje somborski dečiji hor Šareni vokali, i “Bežim iz bede” u kome gostuje frontmen i pevač benda Brkovi Shamso69. Takođe, od gostiju na albumu su se našli i Branko Golubović Golub u pesmi “Il’ si oni il’ si mi”, Nikola Selak Daba u pesmi ” Balada” kao i Aleksandar Ignjatov u pesmi “Amerikanci”.

Osmočlani sastav iz Sombora do sada je objavio dva albuma, ”Neka bude što biti ne može” (2010.) i ”Omladinci kud’ ste pošli” (2012.), a sinoć su imali prvu promociju najnovijeg albuma u Apatinu odakle su krenuli na turneju, dok će u Novom Sadu nastupiti 7. novembra od 22 časa u Domu kulture.

Apatinci su svojim sugrađanima priredili besplatan koncert, dok je za novosadski nastup trenutna cena karata 400 dinara, a na ulazu će biti 600 dinara.

Neozbiljni Pesimisti su Igor Olujić – vokal, Boris Mišić – gitara/prateći vokal, Igor Martinko – violina/prateći vokal, Davor Demonja – bubnjevi, Damir Demonja – klavijature/prateći vokal, Josip Čapo – truba, Srđan Vinkov – bas i Dejan Jager – gitara/prateći vokal.